El grup de l´Esquerra Unitària del Parlament Europeu reclama que la Cambra condemni el cop d´Estat d´Hondures

Erasto Reyes, advocat, sindicalista i representant del Front de Resistència d´Hondures ha visitat aquesta setmana el Parlament Europeu. Reyes ha presentat als membres de la Cambra unes demandes concretes: “el Parlament Europeu ha de denunciar que el que ha succeït a Hondures és un cop d´Estat, i com a tal aquest ha de ser condemnat.
“Demanem als eurodiputats que ens ajudin a restituir la democràcia a Hondures i a retornar el President Zelaya a la presidència legítima del país.”En aquesta visita, Reyes també ha aprofitat per a participar en la reunió del grup parlamentari de l´esquerra unitària. L´eurodiputat d´IU, Willy Meyer, en consonància amb les peticions de Reyes al Parlament, ha demanat a la UE que no enviï observadors a les eleccions hondurenyes que es celebraran al novembre i que no reconegui aquestes eleccions, tal i com han fet les Nacions Unides i l´Organització d´Estats Americans.
Meyer ha coincidit plenament amb les demandes de Reyes i ha volgut mostrar-li tota la solidaritat del seu grup parlamentari. L´eurodiputat, que va viatjar a Hondures quatre dies després del cop d´Estat, manat pel seu grup parlamentari, ha insistit en què “qualsevol solució ha de passar per la restauració de l´ordre constitucional a Hondures i pel retorn de Zelaya com a única garantia democràtica. “Si abans de les eleccions de novembre, això no ha succeït, les eleccions no es poden reconèixer com a legítimes, ja que emanen d´un govern colpista que ha anul•lat les garanties dels drets fonamentals dels hondurenys”, ha dit l´eurodiputat. Respecte a la delegació d´eurodiputats del Grup Popular Europeu que ha visitat recentment Hondures, Meyer ha criticat que aquests diputats s´han reunit amb el representant del Govern de facto Micheletti, “el que suposa un reconeixement d´un Govern il•legítim.”
Per la seva banda, l´eurodiputat portugués del grup de l´esquerra Unitària, João Ferreira, que va visitar Honduras i es va reunir amb el president Zelaya el passat agost a Nicaragua, ha destacat que en aquest viatge va tenir la possibilitat de constatar la gran mobilització popular en contra del cop d´estat i a favor de la restitució democràtica i del retorn de Zelaya. Jean-Luc Mélenchon, eurodiputat francès del grup de l´esquerra unitària, ha emfatitzat el treball que el seu grup realitza des del mateix dia del cop d´estat per a recolzar la Resistència hondurenya. Mélenchon ha reiterat que és inadmissible que el Parlament Europeu sigui el gran absent en la lluita internacional contra la banalització del cop d´Estat. Hondures és només un prototip del mètode que va utilitzar l´imperi per a rebolcar els Governs que no li agraden. Estem profundament preocupats al veure que tornen aquests mètodes a Amèrica Llatina perquè sabem que quan comencen no hi ha qui els pari.”

No hay comentarios: