L´eurodiputat d´IU, Willy Meyer, avalua a Gaza els danys provocats per l´atac d´Israel

L´eurodiputat d´Izquierda Unida, Willy Meyer, es troba a Gaza formant part d´una delegació de diputats del Parlament Europeu que per primera vegada des de l´agressió israeliana i l´alto al foc. Els eurodiputats s´han desplaçat fins a Gaza per a poder comprovar i avaluar els danys provocats pels atacs de l´exèrcit israelià.

 

Willy Meyer ha declarat que "aquest viatge a Gaza ens permetrà aportar elements provatoris de primera mà per afegir a l´acusació popular davant l´Audiència Nacional contra l´exèrcit d´Israel per crims contra la humanitat. Podrem aportar testimonis gràfics i de testimonis, amb els què es pot acreditar que objectius civils van ser bombardejats i atacats per l´exèrcit d´Israel. Hem visitat escoles destrossades, depòsits d´aigua bombardejats i altres exemples d´objectius civils, com una cimentera que va ser minada per soldats israelians per a obstaculitzar la reconstrucció posterior dels edificis a Gaza."

 

Meyer, des dels carrers de Gaza ha explicat que "les conseqüències són devastadores. La situació de la població palestina a la franja és insostenible. Gaza és una ciutat arrasada, la carència d´aliments, d´aigua o de material mèdic són les consequències clares dels atacs a objectius de civils per part de l´exèrcit israelià, a la vegada que mostren la necessitat d´una resposta clara per part de la comunitat internacional per a què aquestes atrocitats no quedin impunes".

 

A Gaza els eurodiputats s´han entrevistat amb diputats del Consell Legislatiu i amb el Director de l´Agència per als refugiats a Gaza (UNRWA) John Ging, qui els ha descrit el preocupant de la situació humanitària. L´ajut humanitari segueix sense arribar, ni per Jordània ni per Egipte ni per Israel, que segueix bloquejant els accessos, convertint Gaza en una gran presó.

 

A la franja, la delegació ha tingut trobades també amb la societat civil i voluntaris internacionals, que segueixen realitzant una valuosa labor.

 

Els eurodiputats s´han entrevistat també a Ramallah amb el Primer Ministre palestí Salam Fayyad, qui els ha agraït la visita i els ha explicat la seva intenció d´aconseguir la unitat dels palestins per a recuperar la via negociada del conflicte.

No hay comentarios: