Esquerra anticapitalista

Us adjuntem un escrit del company d'EUiA Francesc Matas al seu blog:

L’Esquerra anticapitalista (EA) anuncia a la seva web que han aconseguit reunir 18.127 signatures a l’estat espanyol, per presentar candidatura a les eleccions europees.

 

Aquesta nova candidatura està promoguda pe Espacio Alternativo, abans corrent d’Izquierda Unida. I per Revolta Global-Esquerra Alternativa, una part també havien estat a EUiA.

 

EA defensarà propostes que compartirem. Malauradament la seva realitat, i el fet d’haver-se negat a compartir coalició i campanya amb IU, aflora la divisió i l’afebliment de la representació política de l’espai social i electoral en que ens basem l’esquerra transformadora, anticapitalista, socialista. Es tracta d’un segment treballador, i sobretot de jovent. A més, també haurem de concórrer amb una altra candidatura anomenada Iniciativa Internacionalista.

 

Si més no, és palès i innegable el fet positiu de que milers de persones conscienciades aportin el seu suport, ni que sigui en la forma de signatures, a una candidatura anticapitalista. És un compromís que es confronta amb el passotisme, i ampli ventall de tendències abstencionistes.

 

Ans alhora situa un element negatiu a l’entrà en competència electoral de vots amb la candidatura “La izquierda” d’IU-ICV-EUiA.

 

La cosa és de fer-s’ho mirar. Des de diferents indrets i ha intents d’obrir una perspectiva diferent a la refundació des d’IU. El problema es concreta quan les diferències es presenten com alternatives, en comptes d’avançar a un sa procés de confluència, d’esforç de mobilització unitària per enfortir conjuntament l’esquerra més combativa i conscient.

 

Francesc Matas Salla

http://francescms.blogspot.com/

No hay comentarios: