Declaració de la Permanent d’EUiA sobre les eleccions europees

La Permanent d’EUiA felicita la companya Núria Lozano i el conjunt de la candidatura per la bona campanya feta. Vol reconèixer i felicitar la feina feta per la nostra Comissió de Campanya i destacar la participació dels homes i dones d’EUiA i d’AJ-Joves d’EUiA en un tipus decampanya electoral --com a Coalició-- molt propera, pedagògica, de contacte directe i amb una important presència pública.

 

EUiA vol destacar la seva preocupació perquè la dreta guanya a l’UE i a Espanya i per l’avenç de l’extrema dreta. Un Parlament Europeu més a la dreta suposa que, institucionalment, la sortida a la crisi passarà per les forces conservadores amb les repercussions negatives en matèria econòmica, laboral, social i mediambiental.

 

EUiA constata i pren nota, per a una reflexió pròpia, de què el desgast de la socialdemocràcia a l’Estat espanyol i a l’UE no suposa més vots cap a l’esquerra. El desgast per les politiquees neoliberals fetes pels socialistes ha anat a parar, majoritàriament, a l’abstenció i a opcions negatives pels interessos dels treballadors/es.

 

Es confirma que l’abstenció és un problema polític, no només electoral. Certes pràctiques i concepcions polítiques, de fa anys, allunyen bona part de la ciutadania de la política, comportant un creixent desinterès per espais comunitaris i de participació. L’abstenció electoral popular és l’efecte d’una democràcia que no té bona salut.

 

EUiA, la coalició ICV-EUiA i les forces d’esquerres hem de reflexionar sobre la manera de fer política. El repte de les esquerres és aconseguir recuperar la política i augmentar la participació, tant a la societat com a les urnes. EUiA vol destacar, també, la responsabilitat en la baixa participació de certs grups mediàtics i d’alguns dissenyadors polítics de campanyes electorals, en les que han primat la politiqueria i la frivolitat.

 

La Permanent considera que els objectius que s’havia plantejat EUiA s’han cobert: mantenir la representació dels eurodiputats Raül Romeva i Willy Meyer, i poder continuar contribuint a la recuperació política, organitzativa i electoral d’IU Federal.

 

La feina feta en aquests mesos ens mostra la justesa de les propostes de la 5a Assemblea Nacional sobre la necessitat d’avançar en una Coalició Política. Per EUiA, la coalició ICV-EUiA té més raó de ser que mai i hem de seguir actualitzant les nostres propostes i buscant solucions d’esquerres, tant des de les institucions com des de la societat.

 

EUiA vol destacar que a Catalunya les forces d’esquerres som majoritàries. Però també afirma, com va dir a l’Assemblea Nacional i en el procés d’actualització de l’Acord d’Entesa, que algunes coses han de canviar, doncs totes les forces que conformen el Govern d’Entesa han baixat en percentatge i vots. Per a EUiA les eleccions han passat, però la crisi continua. És per això que cal seguir treballant, a la societat i a les institucions, per a fer arribar les nostres propostes d’esquerres per a combatre la crisi de dretes.

No hay comentarios: