Aminatou Haidar a El Aaiún!



A l’entrar als 32 dies de la vaga de fam d’Aminetou Haidar, que ha hagut d’ésser ingressada donat l’agreujament de la seva situació, EUiA insisteix en el seu dret a viatjar i residir a casa seva, al Sàhara Occidental, a El Aaiún, Avui més que mai donada la gravetat que ja s’està fent visible.
Arreu de Catalunya la solidaritat amb Aminetou Haidar reflecteix els profunds lligams entre les famílies i la població catalana amb les famílies, nens i nenes, i el poble sahrauí.
El sahrauí és un Poble ocupat pel Marroc, malgrat el procés inconclús de descolonització, i les resolucions de l’ONU sobre el Dret d’autodeterminació i un Referèndum a l’ex colònia espanyola.
EUiA defensa el dret a la lliure autodeterminació del poble sahrauí, i el retorn d’Aminetou digne i viva a El Aaiún, com li va trametre el senador Joan Josep Nuet a Lanzarote.
El govern del Marroc i la Monarquia alauita han violat la legalitat internacional a l’expulsar a l’heroïna sahrauí del Sàhara occidental, i conculquen els drets humans d’Aminetou Haidar
Marroc culpable, Espanya responsable. EUiA ha recolzat la mobilització solidària i crida a sumar forces unitàries per a reforçar-la.
EUiA es fa ressò de la propostes adoptades a la declaració institucional del Parlament de Catalunya, i a la proposició no de llei del Parlament espanyol, on les forces de l’esquerra plantegen al govern actuar per tots els mitjans i al més alt nivell per aconseguir el retorn d’Aminetou a El Aaiún i els drets sahrauís.
Solidaritat amb Aminetou Haidar!

No hay comentarios: