“A l´Assemblea d´IU s´ha acordat la política, ara toca consensuar la direcció”

Això és el que ha dit avui el coordinador general d´EUiA, Jordi Miralles, en fer referència als resultat de l´Assemblea Federal d´IU.

Pel que fa al debat que s´ha realitzat a l´Assemblea Federal d´IU sobre el programa polític, Miralles ha explicat que s´han acordat, resolucions, tesis i estatuts “per a què IU tingui capacitat, com a formació d´esquerres, d´actuar davant els problemes i contradiccions que viu l´Estat Espanyol, a Europa i al món”. 

Miralles també ha destacat que “IU ha decidit que vol refundar-se en un termini de18 mesos”. Miralles ha dit que “IU vol canviar, i que “no serà la mateixa d´aquí a un temps”. Segons Miralles, IU “ha aprés dels errors” i s´ha posat d´acord en la feina a fer, en les pràctiques internes i en la definició de l´organització. Per al dirigent d´EUiA, aquesta refundació tindrà una primera prova de foc a les eleccions municipals de 2011.

El coordinador general d´EUiA també ha destacat que a l´Assemblea Federal d´IU s´ha arribat a un acord sobre la composició dels òrgans d´IU. La composició d´aquests anirà en funció de la “proporcionalitat” pel suport que han rebut les 5 candidatures. Amb la proporcionalitat a la permanent i a la presidència “s´acaba la lògica govern-oposició” que tant ha desgastat a IU.

Miralles ha dit que els objectius d´EUiA a l´Assemblea Federal d´IU eren tres: acord en la política, “que s´ha aconseguit”, candidatura unitària “que no s´ha pogut assolir” al presentar-se 5 llistes, i una Direcció compartida, “assolida en acordar la proporcionalitat als òrgans”.

Sobre la no elecció encara del coordinador/a Miralles ha dit “que és comprensible ja que si tot s´ha aconseguit per amplíssims acords, era molt important que el nou coordidador/a també tingués un suport molt majoritari, cosa que no es donava”. 

És per això que, a la reunió del Consejo Político Federal d´IU, IU va defensar la proposta de “no escollir en aquell moment” el nou coordinador de la formació i “donar-se un temps prudencial des del consens i ampli acord”, fins a la propera reunió del Consejo Político al complert, amb 180 membres.

“IU no es mereix un coordinador o coordinadora amb un suport feble”, ha defensat Miralles. El dirigent d´EUiA ha dit que “EUiA ha treballat i continuarà treballant per assolir un suport majoritari.

Miralles ha anunciat que, abans del 15 de desembre, EUiA decidirà els membres que formaran part del Consejo Político Federal d´IU.

No hay comentarios: